Weekendje weg

Ciao!

Vorige week was ik samen met mama een weekendje naar Bologna. Voordat ik voor een halfjaar naar Italië vertrek, wilde ik het gezin waarin ik ga werken eerst eens ontmoeten. In eerste instantie zou ik alleen gaan, maar mama besloot gezellig mee te gaan. Weken van tevoren voelde ik mij al nerveus en gespannen. Ik hoopte vurig dat het zou klikken met het gezin, maar stiekem hoopte ik ook dat iets mijn Italië-avontuur nog zou kunnen stoppen. Want man oh man, wat is dat eng. Een halfjaar van huis, bij relatief onbekenden, een land dat ik niet goed ken en een taal die ik niet spreek.

Maar het gezin is fantastisch. Vader en moeder zijn de meest hartelijke Italianen die ik ooit heb ontmoet en ze hebben twee heerlijke bengeltjes op de wereld gezet. Het meisje (9 jaar) is slim, lief, rustig en doordacht. Het jongetje (5 jaar) is grappig, druk en ondeugend. Maar allebei zijn het schatten van kinderen. De ouders hadden een welkomstdrankje voor ons gemaakt: een echte Aperol Spritz. ? Lievelings. We aten heerlijk, alle keren dat we daar mochten eten hadden ze weer een ander Italiaans gerecht op tafel getoverd. Mijn plan is om in mijn halfjaar Italië wat af te vallen, maar dat wordt nog behoorlijk pittig ben ik bang.

Overdag hebben mama en ik samen door de straten van Bologna gestruind. Op maandag stond ons een grote verrassing te wachten: sneeuw! Heel veel verse, echt Italiaanse sneeuw. Het was koud, maar zo mooi! En zo ontzettend fijn om wat qualitytime met mama te hebben!

Het was het plan om de laatste dag ook met z’n tweeën door te brengen, maar helaas werden we ‘s avonds in de bus gerold van onze portemonnee, dus in plaats van een knus restaurantje, eindigden we met het Italiaanse gezin op het politiebureau en het Nederlands consulaat. Een domper als afsluiter, maar dankzij mijn nieuwe oppasgezin, hebben we snel en goed alles kunnen regelen.

Ik heb nog steeds een steen in mijn maag als ik denk aan het moment dat ik straks alleen het vliegtuig in stap, maar ik weet zeker dat ik in een warm bad terecht kom. Letterlijk, want naast mijn nieuwe logeerkamer is mijn badkamer met bubbelbad! Dat wordt dus genieten geblazen.

Op dit blog zal ik mijn avonturen opschrijven en ik vind het heel leuk als je meeleest!

Ciao,

Shawney

5 gedachten over “Weekendje weg”

  1. Dus daarom waren jullie weg? Wat een mooie uitdaging en wat een heerlijk ontvangst. Natuurlijk blijft afscheid nemen lastig, maar met alle moderne communicatie middelen stelt afstand eigenlijk niets meer voor. Geniet nog even van de dagen thuis en op naar 2018?

  2. Wow… wat een zet. En wat knap. Wat zul je hier van groeien (mentaal..?)
    Mijn oudste kreeg een stageplek aangeboden op vakantie park Heiderbos. Maar die durft niet. Te ver. Duhh… heel veel succes “in den vreemden”

  3. Mijn fantastische schrijfster, mijn fantastische kind..
    Het is zó fijn om te weten waar je straks je Italiaanse avonturen gaat beleven. Ik ga je heel erg missen zoals het een goede ’emomama’ betaamd, maar kan ook niet wachten op al jouw mooie verhalen!
    ‘Explore’ erop los schat, ik volg je hier, maar ook daar, en overal! ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *